bukovlje

FACEBOOK

KONTAKT

DOKUMENTI

O OPĆINI

NASLOVNA

PROMO VIDEO OPĆINE

svecana_dvorana_bukovlje

SVEČANA DVORANA

svecana_dvorana_bukovlje

MENI

KORISNI LINKOVI

NOVOSTI

Udruga igrom do osmijeha - O nama

Udruga igrom do osmijeha - O nama

Objavljeno: 18.01.2017. - Objavio: Administrator

Udruga "Igrom do osmijeha" nalazi se u Općini Bukovlje koja s radom djeluje od 2000. godine. Udruga "Igrom do osmijeha" sada ima tri odgojne skupine. Najbrojnija skupina je Starija skupina koja broji 30 stalnih polaznika. Igraonica je radila u sklopu organizacije DND (Društvo naša djeca) Bukovlje. Krajem 2008. godine igraonica dobiva prostor gdje i danas djeluje.

S radom se počelo uz pomoć potpore Academy for Educational Development (AED), sredstvima američke agencije za međunarodni razvoj (USA ID), i financiranje Općine Bukovlje, te dijelom financiraju i roditelji. Od 2013.godine izlazimo iz DND i registriramo se kao Udruga "Igrom do osmijeha".
Udruga obilježava sve značajne datume i blagdane, te organizira izlete povodom Dana obitelji i Dječjeg tjedana. U Udruzi su već ustaljene radionice s roditeljima za Božić i Uskrs. Udruga je sudjelovala na projektu pod nazivom Europski dom u kojem su partneri Udruga ” Leptir ” i Učiteljski fakultet. Projekt je financirala Europska Unija.

U suradnji sa roditeljima i Općinom Bukovlje 2015. godine. uređujemo dvorište i unutarnji prostor oslikavanjem zidova i cijelog dvorišta.
Naša je VIZIJA biti mjesto u kojem se dijete osjeća sretno, sigurno i zaštićeno, u kojem se poštuje djetetova različitost te potiče razvoj individualnih sposobnosti i potencijala.

Naša je MISIJA : odgojno-obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omogućiti mu dovoljno prostora za istraživanje, stjecanje novih iskustava, razmišljanja, igre i učenja kroz igru, uz uvažavanje razvojnih i posebnih potreba i prava djeteta i poticanje njegove aktivne uloge u procesu uključiti roditelje u stvaranje poticajnog okruženja za osobni razvoj djeteta u samosvjesnog, kreativnog i neovisnog pojedinca osigurati kvalitetan obrazovni i stručni rad koji pruža najbolje razvoju djeteta kroz provedbu različitih programa utemeljenih na humanističko-razvojnom pristupu usmjereni smo razvoju dječjih potencijala, poštivanju dječjih prava i uvažavanju individualnih potreba djece. Svojim djelovanjem pružamo podršku obitelji, pridonosimo razvoju roditeljskih kompetencija i doprinosimo razvoju društvene zajednice.

Stvaramo udrugu kao mjesto rasta i razvoja svakog pojedinca u poticajnom okruženju. Cilj programa je omogućiti djetetu sigurno okruženje, pružiti izazove, poticati raznovrsne planirane i spontane igre i aktivnosti, razvoj socijalnih vještina koje dijete ne može steći u obiteljskom domu, razviti radoznalo, samostalno i inicijativno dijete koje je sposobno i spremno prihvatiti način i norme zajedničkog života i rada , suosjećati , surađivati i dogovarati se s drugom djecom i ljudima