Održano jubilarno 10. ocjenjivanje vina u Bukovlju

Objavljeno: 18.01.2013. - Objavio: Administrator

U Bukovlju je 19.siječnja 2013.g. održano deseto ocjenjivanje vina Udruge vinara i vinogradara Igrač iz Bukovlja i Vranovaca. Ocijenjeno je 37 uzoraka vina berbe 2012. godine (28 domaćih i 9 gostujućih).

Evo i rezultata po kategorijama: u kategoriji bijelih vina (članovi Udruge) – apsolutni pobjednik je Antun Mataić, drugo mjesto dijele Boris Pušić i Slavko Drčelić, a treće mjesto dijele Franjo Knežević i Danijel Marjanović. U kategoriji crnih vina pobjednik je Franjo Knežević, drugo mjesto pripada Vjekoslavu Kovačeviću, a treće Ivici Alkoviću. U kategoriji rose vina pobjednik je Drago Sedlarević, drugi je Dražen Iličić, a treće mjesto dijele Davor i Dražen Vuksanović. Kod gostujućih vinara u kategoriji bijelih vina pobjedio je Ante Orlović, drugi je Željko Hladnik, a treći Darko Pongračić. U kategoriji crnih vina pobjednik je Ivo Jurčić, drugi je Tomislav Jurčić, a treći Kadić Ivan. U kategoriji rose vina bio je prijavljen samo uzorak Vinka Alkovića i on je osvojio zlatnu diplomu. Željko Domorad, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Igrač iz Bukovlja i Vranovaca, istaknuo je da je zadovoljan organizacijom i kvalitetom vina na ovogodišnjem natjecanju.

Svaki godine uzorci su sve bolji i kvalitetniji. To je i glavni cilj udruge, primicanje vinarstva i vinogradarstva. Udruga trenutno ima šezdeset članova, kao i svugdje i kod nas ima nekolicina koja uvijek vuče i potiče i ostale na bolji rad. Planovi udruge su veliki, pri kraju smo uređenja naše vincilirske kuće, pa se nadamo da ćemo Vinobus iduće godine dočekati u novom prostoru Udruge.- Pobjednik u kategoriji bijelih vina, Antun Mataić ističe da nema posebne tajne uspjeha. Dobar položaj vinograda, dobro zemljište, puno rada. – Nemam puno, oko 400 trsova, to je za osobne potrebe. Kad je dobra godina bude 600 litara bijelog vina i 40 do 50 litara crnog.

Njega nisam izložio ove godine. Godina je inače bila odlična, ali urod je manji za oko 40% – rekao nam je Mataić. I Franjo Knežević je prezadovoljan pobjedom u kategoriji crnih vina – Imam jedan stari vinograd koji sam naslijedio od oca. Ove sam godine posadio još jedan. Otprilike po 500 trsova svaki. Poznato je da smo mi mali proizvođači, ali imamo dobu kvalitetu.- Pobjednička vina ovogodišnjeg ocjenjivanja, prvi će kušati putnici Vinobusa Radio Slavonije, koji će na svom putu zastati u Bukovlju.

izvor: www.radioslavonija.hr

Slažem se
Internet stranica Općine Bukovlje koristi kolačiće. Daljnjim korištenjem naše internet stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Politika kolačića