KUD Vranovci-Bukovlje na Brodskom kolu

Objavljeno: 13.06.2011. - Objavio: Administrator

U Slavonskom Brodu u Tvrđavi Brod 12.lipnja 2011.g održana je 47. smotra izvornog folklora Brodsko-posavske Županije "Šokadijo sve ti je na glasu „Brodskog kola“.

Brodsko kolo je najstarija smotra folklora u Hrvatskoj, prvi puta održana u Slavonskom Brodu 1963. godine. Ova jedinstvena i izvan okvira Hrvatske poznata manifestacija, kroz nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava, folklornih i pjevačkih skupina te svirača na tradicijskim instrumentima iz Hrvatske a i iz inozemstva, njeguje brodsko- posavsku, slavonsku te uopće hrvatsku tradicijsku kulturnu baštinu i promiče njezine izvorne vrijednosti.

KUD "Vranovci-Bukovlje" je nastupio sa pokladnim programom kobilice, te su od brojnih posjetitelja u Tvrđavi dobili pohvale na račun svoje pjesme, plesa, nošnji i svirke. Za članove i članice Kud-a slijede nastupi 22.lipnja u Batrini i 7.srpnja u Sunji kod Siska.

Slažem se
Internet stranica Općine Bukovlje koristi kolačiće. Daljnjim korištenjem naše internet stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Politika kolačića