Izbor najljepšeg balkona, prozora, pretkućnice i terase. Prijavi se!

Turistička zajednica područja „Slavonski Brod-Posavina“ i ove godine tijekom proljetnih mjeseci provodi tradicionalne akcije natjecateljskog karaktera, u sklopu kojih bira najbolji  restoran i bar te najljepši balkon, prozor, pretkućnicu i terasu ugostiteljskih objekata Destinacije „Slavonski Brod-Posavina“,  koja obuhvaća područje grada Slavonskog Broda te općina Bukovlje, Gornja Vrba i Podcrkavlje.   

U komisiji  za izbor najboljeg restorana Destinacije su, kao i prethodnih godina, uz predstavnika Turističke zajednice područja, i predstavnici gospodarskih udruženja te novinari, s tim da će se ocjenjivati dojam i autohtonost prostora, izbor i autohtonost jela, izbor pića i napitaka, posluga, ljubaznost osoblja, urednost sanitarija, cijene jela, pića i napitaka te mogućnost plaćanja, radno vrijeme, parkirališni prostor i informativno – propagandni materijal o objektu.

U komisiji za izbor najboljeg bara Destinacije su, uz predstavnike Turističke zajednice područja i Obrtničke komore, i novinari te učenici i studenti gradskih srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova.

Ocjenjivanje će se vršiti  sukladno prethodno utvrđenim kriterijima među kojima su ljubaznost i izgled osoblja, ambijentalnost, vizualnost i urednost prostora, urednost sanitarnog čvora, glazba, asortiman i cijene te prozračnost prostora.

U sklopu akcija natjecateljskog karaktera  birat će se  i najljepši balkon, prozor, pretkućnica i terasa ugostiteljskog objekta Destinacije, s tim da će članovi komisije, uz predstavnika Turističke zajednice, biti i predstavnik društva „Komunalac“ te član neke od ekoloških udruga s područja Brodsko-posavske županije.   

Kako gore navedena komisija kreće u obilazak ulica Destinacije u drugoj polovici lipnja,  Turistička zajednica poziva sve stanovnike grada Slavonskog Broda te općina Bukovlje, Gornja Vrba i Podcrkavlje, kao i  vlasnike terasa ugostiteljskih objekata u Destinaciji, da urede balkone, pretkućnice i prozore odnosno okoliš ugostiteljskih objekata te da iste kandidiraju najkasnije do četvrtka, 15. lipnja 2023., pozivom na broj telefona Turističko-informativnog centra 035/ 203 696, u intervalu od 10,00 do 17,00 sati, ili putem maila: ured@tzgsb.hr, uz napomenu da će se , kao i do sada, ocjenjivati  osnovni dojam, posebnost, originalnost, ambijentalnost i uloženi trud.

Održavanje svečane dodjele diploma najuspješnijima u akcijama natjecateljskog karaktera koje provodi Turistička zajednica, u cilju razvijanja natjecateljskog duha pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, odnosno u cilju razvoja ekološke svijesti pojedinaca, planirano je za kraj kolovoza 2023.                      

Podijeli ovu vijest

Najnovije vijesti

Općina bukovlje

O općini

Općina Bukovlje je jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji. Po površini općina Bukovlje je jedna je od najmanjih Općina od ukupno 26 općina na području BPŽ – prostire se na 31, 51 km2, a prema podacima prikupljenim u popisu stanovništva, kućanstava i stanova provedenom u ožujku 2001.godine ima 3. 005 stanovnika ( m-1.462, ž-1.543) u 859 kućanstava.

Ostale vijesti

Skip to content