UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAPOSLI SE, OSNAŽI SE 3!“

Dana 17. veljače 2023. u svečanoj dvorani u Bukovlju održana je Uvodna konferencija projekta „Zaposli se, osnaži se 3!“ koji provodi Općina Bukovlje u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Slavonski Brod. Projekt vrijedan 143.935,23 EUR-a, financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ traje od 20. prosinca 2022. do 20. kolovoza 2023. te su preko Projekta zaposlene 22 žene koje skrbe o ukupno 132 korisnika.

Sve prisutne pozdravili su Općinski načelnik Davor Petrik te voditeljica projekta Magdalena Tandarić.

Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici te ih na taj način osnažiti za tržište rada i unaprijediti njihov potencijal. Na taj način ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti, smanjiti rizik od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i poboljšati kvaliteta života krajnjih korisnika.

U sklopu Uvodne konferencije potpisani su i Ugovori o radu s dvije žene koje su naknadno zaposlene na projektu.

Podijeli ovu vijest

Najnovije vijesti

Općina bukovlje

O općini

Općina Bukovlje je jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji. Po površini općina Bukovlje je jedna je od najmanjih Općina od ukupno 26 općina na području BPŽ – prostire se na 31, 51 km2, a prema podacima prikupljenim u popisu stanovništva, kućanstava i stanova provedenom u ožujku 2001.godine ima 3. 005 stanovnika ( m-1.462, ž-1.543) u 859 kućanstava.

Ostale vijesti

Skip to content